Indonesië (Indonesië)
Indonesie
Indonesie is een republiek, bestaande uit een groot eilandengebied in Zuidoost-Azie.
Het ligt tussen het Zuidoost-Aziatische vasteland en Australie, en tussen de Indische en Grote of Stille Oceaan.
In het noorden grenst het ook aan de Zuid-Chinese Zee.
Indonesie grenst aan Maleisie op het eiland Borneo, aan Papoea-Nieuw-Guinea op het eiland Nieuw-Guinea, en aan Oost-Timor op het eiland Timor. In het zuiden grenst het aan Australie.
Provincies
Op dit moment heeft Indonesie 29 provincies, 2 bijzondere gebieden en 1 hoofdstedelijk bijzonder gebied met daarin de hoofdstad. De hoofdstad is Jakarta. Deze bijzondere gebieden hebben de status van provincie. De provincies worden onderverdeeld in regentschappen (kabupaten) en gemeentes (kotamadya of kota otonom), die in subdistricten uiteenvallen. Regentschappen zijn eigenlijk landelijke districten, tegenhangers van stedelijke gemeentes.
Geschiedenis
Voor de tijd van de VOC en voordat de Nederlanders Indonesie inlijfden als kolonie, bestonden er tussen de 7de en 14e eeuw in Indonesie op verschillende plaatsen diverse koninkrijken. Deze waren vooral gestoeld op het hindoeisme en het boeddhisme. Later deed de islam via de handel zijn intrede en groeide uit tot de belangrijkste religie in Indonesie. De Japanners maakten een eind aan Nederlands-Indie. De Nederlanders werden opgesloten in kampen en de Indonesiers werden gedwongen om mee te helpen met de Japanners.
Indonesie wordt onafhankelijk op 17 augustus 1945, er ontstaat de eenheidsstaat Republiek Indonesie. Erkenning door Nederland laat nog 5 jaar op zich wachten. Hedendaags wordt in Nederland nog de onafhankelijkheidsdatum van 17 augustus 1950 gehanteerd. In 1963 moet Nederland onder druk van VN en VS Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesie overdragen
Politiek
Indonesie is overgenomen door Nederland in de tijd van de VOC. De boeren moesten peper verbouwen. Later is Indonesie afgepakt door Japan en Japan heeft toen de bewoners van het land opgesloten in kampen. Indonesie is na de onafhankelijkheid van Nederland (op 17 augustus 1945 uitgeroepen door onder andere Soekarno, door Nederland officieel overgedragen op 27 december 1949) omgevormd tot een republiek. De eerste president van Indonesie, Soekarno, regeerde vanaf die tijd tot aan 1967. Sinds de onafhankelijkheid heeft Indonesie zes presidenten gehad (na Soekarno kwamen Soeharto 1967-1998; Bacharuddin Jusuf Habibie 1998-1999; Abdurrahman Wahid 1999-2001; Megawati Soekarnoputri 2001-2004 en Susilo Bambang Yudhoyono vanaf 2004 - 2014 en Joko Widodo vanaf 2014). Indonesie is nog steeds bezig met de democratisering van de politiek. Enerzijds is dit moeilijk vanwege het feit dat corruptie diepgeworteld is in het land, anderzijds kan Indonesie als een van de weinige democratieen van Zuidoost-Azie worden beschouwd, gezien het feit dat in Thailand in 2006 een militaire coup plaatsvond. In 2004 is de (zesde) president voor het eerst door het volk gekozen.
Klimaat
De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 26 graden Celsius. Afhankelijk van de moesson kennen de meeste delen van het land een regentijd en een droge periode; alleen op Sumatra en Kalimantan zijn de neerslagen over het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld. In december, januari en februari regent het tussen Zuid-Sumatra en Oost-Timor.
Landschap
Bossen zijn de oorspronkelijke begroeiing van Indonesie en bedekken nog steeds meer dan de helft van het land. In de eilandengroep groeit circa 140 miljoen hectare regenwoud, na Brazilie het op een na grootste ter wereld. In de schaduw van de reusachtige bomen gaat een ongekende plantenrijkdom verscholen. Er wordt circa een miljoen hectare grond per jaar ontbost, omdat de bevolkingsgroei nieuwe landbouwgronden vereist. Verbranding van bomen om een stuk grond bouwrijp te maken, zoals door de Dajaks eeuwenlang toegepast, veroorzaakte weinig schade aan het bos, maar ontbossing door nieuwe bewoners richt daarentegen grote schade aan. Een verwoestend effect op de natuur heeft echter ook het feit, dat tropisch hout een belangrijke inkomstenbron is. Grote zoogdieren zoals beren, olifanten, neushoorns, wilde runderen en talrijke apensoorten maken deel uit van de Aziatische fauna. In Irian Jaya leven dieren die anders uitsluitend op het Australische continent voorkomen, zoals buideldieren en een grote verscheidenheid kleurrijke vogels. Er tussen ligt een overgangsgebied, met een gemengde fauna en zoogdieren zoals hertzwijnen (babiroessa) en dwergbuffels (anoa) op Celebes.
Op het eiland Nieuw-Guinea op grondgebied van Indonesie werden door wetenschappers onbekende diersoorten ontdekt. Dit gebeurde in januari 2006. Er werd een tiental onbekende kikkersoorten, boomkangoeroes en vlinders gevonden.
Kijk ook naar onze nieuwe website www.balirealestatevillas.com
- Home
- Uniek watervilla project west Bali
- Investeringsproject op eigen naam.
- Services
- Uw woning of grond verkopen
- Uw woning verhuren
- Huis/appartement huren
- Nieuwbouw huis kopen
- Asian Properties
- Indonesië
- - Algemene informatie
- - Middelen van bestaan
- - Projecten
- - Nieuwbouw
- - Huizen
- - Bedrijven
- - Grond en kavels
- Thailand
- Global Properties
- Nederland
- Meer landen
- Contact & Info
- Nieuwsbrief
- Brochures
- Adresgegevens
- Contactformulier
- Links
- FAQ