Algemene informatie Nederlandse ambasade en visa (Thailand)

De Nederlandse Ambassade in Bangkok

Bezoek adres

15 Soi Tonson, Ploenchit Road Nederlandse ambasade
Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330

Tel: 66 (0)2 3095200
Fax: 66 (0)2 3095205
E-mail ban@minbuza.nl

Postadres
P.O. Box 404
Bangkok 10500

Openingstijden
Consulaire en visumafdeling:
maandag t/m vrijdag 09.00-12.00
Overige afdelingen (alleen op afspraak)
maandag t/m vrijdag 08.00-17.00


Noodnummer (NIET voor visumaanvragen)
In geval van acute nood is de Ambassade buitenkantooruren bereikbaar via het telefoonnummer
66 (0)81 9201329


Visum voor Thailand

Visum bepalingen
Visum verblijf van maximaal 30 dagen in Thailand

Thailand reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hoeven voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen in Thailand geen visum aan te vragen.
Wel heeft u een paspoort nodig dat na vertrek uit Thailand nog minstens zes maanden geldig moet zijn.
Wanneer u aankomt in Thailand krijgt u een visa upon arrival uitgereikt. Dit is een toeristenvisum dat 30 dagen geldig is. Dit is niets anders dan een stempel bij de immigration balie op het vliegveld of bij een grensovergang (Laos, Cambodja, Burma, Maleisie). Dit visum is gratis.

- Enkele misverstanden -
Op sommige websites wordt gezegd dat er een retour ticket moet worden overlegd bij binnenkomst van Thailand. Echter wordt daar nooit om gevraagd. Bovendien is het mogelijk Thailand over land te verlaten en zijn er veel mensen die een internationaal ticket in Thailand kopen. Belangrijk is wel binnen de 30 dagen te blijven, anders moet er een boete worden betaald die hoog op kan lopen.

Indien u meer dan 30 dagen naar Azie gaat, maar tussentijds andere landen dan Thailand aandoet, kunt u ook op een 'visa upon arrival' het land binnen; zolang u niet langer dan 30 dagen aaneen in Thailand verblijft is dit geen probleem.
Visum verblijf max. 60 dagen aansluitend in Thailand

Bij een recreatief verblijf van langer dan 30 dagen aansluitend in Thailand heeft u een toeristen visum voor langdurig verblijf nodig. Dit visum voor Thailand kunt u aanvragen bij het Thaise consulaat in Amsterdam of bij de consulaire afdeling van de Thaise ambassade in Den Haag.

Het visum dient uiterlijk 2 weken voor vertrek uitgegeven te worden. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. Wanneer men wil verlengen kan men contact opnemen met de immigration department. Dit visum kost euro 30,- voor een single entry. Als u het land dus tussentijds verlaat, is dit visum dus NIET MEER GELDIG en moet er een nieuw visum worden aangevraagd.

Welkom in Thailand!
Benodigdheden aanvragen 60 dagen toeristen visum Thailand:

 • Een geldig Nederlands/ Belgisch paspoort. Het paspoort moet na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig zijn en voorzien zijn van tenminste 1 lege bladzijde.
 • Een kopie van uw vluchtgegevens
 • 2 recente,gelijke pasfotos. Dit mag zwart-wit of in kleur.
 • Het bedrag van euro 30,- bij aanvraag van een single entry tourist visum.
 • Een door u ingevulde en ondertekende visumaanvraagformulier.
 • Visum voor stage,werk,studie en ander langdurig verblijf in Thailand


  Voor een langdurig verblijf in Thailand voor bijvoorbeeld een stage, studie of werk kunt u een non-immigrant visum aanvragen bij het Consulaat of de Thaise ambassade.

  Voor een langer verblijf in Thailand (>60 dagen) zijn er diverse soorten Thailand non-immigrant visa:
  Een 3 maanden visum, Single entry non-immigrant

  Dit visum wordt verkregen op het Thaise Consulaat/ Thaise Ambassade en is een visum voor een 90 dagen verblijf in Thailand. Dit visum is bedoeld voor studie, werk en familie bezoek. Het visum mag onder speciale omstandigheden worden verlengd tot 12 maanden (o.a. voor gepensioneerden). De verlenging kan alleen in Thailand zelf worden aangevraagd bij een immigratiekantoor in Thailand.
  U mag het land dan niet tussentijds verlaten want dan vervalt het visum, tenzij u een permit voor re-entry heeft aangevraagd.
  12 maanden visum, Multi entry non-immigrant

  Ook dit visum kan worden verkregen op het Thaise Consulaat/ Thaise Ambassade en is in principe een visum dat 12 maanden geldig is maar waarmee je tot max. 90 dagen aaneengesloten in Thailand mag verblijven. Elke keer dat je Thailand binnenkomt gedurende de geldigheidsduur van het visum krijg je een stempel voor 90 dagen verblijf in Thailand. Dit visum is bedoeld voor studie, werk, gepensioneerden en familie bezoek.
  Dit visum kan met 12 maanden worden verlengd onder speciale voorwaarden. Ook hier geldt dat u het land in de verlenging niet tussentijds mag verlaten tenzij u een permit voor re-entry heeft aangevraagd.
  Bij elke verlenging geldt dat u zich om de 90 dagen moet melden bij de Thaise immigratie dienst om uw huidige adres te bevestigen/ door te geven middels formulier TM.47. Indien u het land verlaat staat dit gelijk aan een melding aan de immigratie dienst (uiteraard wel met een permission voor re-entry anders moet u een nieuw visum aanvragen).

  Omzetting Thailand toeristen visum naar Thailand non-immigrant visum

  Indien u op een 30 dagen toeristen visum binnen bent gekomen en u wil dit omzetten in een non-immigrant visum dan is dit mogelijk mits u aan de voorwaarden voldoet. Dit kan alleen in Thailand gebeuren.
  Deze verandering van status brengt wel bepaalde beperkingen met zich mee. Het is daarom belangrijk u te laten informeren bij de immigratiedienst in Thailand.

  Benodigdheden Thailand Non immigrant visum
  Wat neemt u mee bij het aanvragen van een non immigrant visum:

 • Voor werk:-Een brief van de werkgever of bedrijfspapierenVoor
 • stage:een brief van de instantie waar er stage wordt gelopen
 • Voor studie:een studieverklaring
 • Voor familie:een kopie van de trouwakte en/of geboorteakte
 • Voor pensioen:een bewijs van pensionering (ook financieel) en een kopie van een geldig paspoort
 • Voor vrijwilligers:een brief van de organisatie waar men gaat werken
 • Voor senioren: bewijs van leeftijd, kopie laatste bankafschrift (minimaal 1250)
 • Voor huis betrekking: Kopie van huurovereenkomst Thailand

 • Dit visum is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Thailand. Dit is inclusief de dag van aankomst en vertrek. U dient binnen 3 maanden na afgifte van het visum Thailand te bezoeken.
  Kinderen

  Kinderen met een eigen paspoort krijgen een eigen visum. Ook kan het visum bijgeschreven worden bij 1 van de ouders in het paspoort. De kosten van een visum voor kinderen zijn gelijk aan de kosten voor een volwassene. Bij het aanvragen dient men 2 recente,gelijke pasfotos mee te nemen. Kopie geboorte akte en kopie paspoort moeder.
  Tips visum Thailand

 • Tijdens uw vlucht naar Bangkok wordt in de meeste gevallen een immigratieformulier uitgereikt die u dan alvast in kunt vullen. Dat bespaart u tijd aan de balie op het vliegveld. Raak het gestempelde gedeelte van dit formulier wat u terug krijgt van de immigratie beambte niet kwijt tijdens uw reis!
 • Veel reizigers gaan op een visa upon arrival naar Thailand, gaan na 30 dagen even de grens over bij Laos, Burma, Cambodja of Maleisie en blijven vervolgens weer 30 dagen met hun vernieuwde visa upon arrival. Zo kunnen ze het erg lang uithouden
 • Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en deze apart te bewaren van uw paspoort.

* De airport tax voor vertrek is THB 700. Dit is tegenwoordig al bij uw ticket inbegrepen. Voorheen moest dit ter plaatse bij vertrek worden betaald.